My Device Forums
September 23, 2021, 02:34:32 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: My Device is now an RTI Integration Partner!
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7
  Print  
Author Topic: Media Center  (Read 76849 times)
DLPaul
Regular
Newbie
*
Posts: 48


View Profile
« Reply #15 on: December 16, 2011, 01:23:12 AM »

Speed

In Vista and Win7 you need to install it. Go to  Programs and Features, then in Turn Windows features on/off select Telnet and it will get installed .
Logged
speedownsie
Regular
Newbie
*
Posts: 24


View Profile
« Reply #16 on: December 16, 2011, 02:25:54 AM »

Thanks.

I'm not sure that telnet services are required for feedback to work, just used to check if feedback's working.
Logged
Matt
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 419


It's my device...


View Profile WWW
« Reply #17 on: December 16, 2011, 08:09:24 AM »

Hi Matt, there's no telnet server or client services available on this PC, do they need to be turned on for coverart to work?

The flac files that have no file duration feedback, actually have no file duration in WMC. Alll songs are listed as 0:00. So don't chase your tail on this one. I've found non-flac files with duration and they feedback fine.

No you do not need telnet enabled for the driver/plugin to work.  It's simply a way of manually testing the commands.

I'll try out a FLAC file later today.
Logged
Matt
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 419


It's my device...


View Profile WWW
« Reply #18 on: December 16, 2011, 08:09:48 AM »

Thanks.

I'm not sure that telnet services are required for feedback to work, just used to check if feedback's working.

Correct.  Not required.
Logged
DLPaul
Regular
Newbie
*
Posts: 48


View Profile
« Reply #19 on: December 16, 2011, 08:33:46 AM »

Ok, so I set up simple template in VP and still cant display a cover art. Telnet show correct URL . Forgot to add Jump to Start was needed and works well.
« Last Edit: December 16, 2011, 08:36:51 AM by DLPaul » Logged
Matt
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 419


It's my device...


View Profile WWW
« Reply #20 on: December 16, 2011, 09:08:53 AM »

Ok, so I set up simple template in VP and still cant display a cover art. Telnet show correct URL . Forgot to add Jump to Start was needed and works well.

I suspect the problem is the URL is using the machine name rather than an IP address.

If you paste the URL into Safari i'm guessing it doesn't work.  Can you try replacing the machine name with the IP address of the Media Center?

Logged
DLPaul
Regular
Newbie
*
Posts: 48


View Profile
« Reply #21 on: December 16, 2011, 09:18:42 AM »

I did and this is pic from iPad .... hmmm how I upload pic here?
Logged
Matt
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 419


It's my device...


View Profile WWW
« Reply #22 on: December 16, 2011, 09:28:42 AM »

I did and this is pic from iPad .... hmmm how I upload pic here?

When posting, hit the "+ Additional Options..." link at the bottom left of the page.  You can attach files there.
Logged
DLPaul
Regular
Newbie
*
Posts: 48


View Profile
« Reply #23 on: December 16, 2011, 09:40:11 AM »

did that but there is no option for it, anyway send you an e-mail with that pic
Logged
Matt
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 419


It's my device...


View Profile WWW
« Reply #24 on: December 16, 2011, 09:50:31 AM »

Here's an example of the demo project running on my iPad showing coverart.


* MediaCenter.PNG (589.55 KB, 768x1024 - viewed 809 times.)
Logged
Matt
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 419


It's my device...


View Profile WWW
« Reply #25 on: December 16, 2011, 10:01:01 AM »

The graph data source for now playing percentage is an empty bar, but graph data source for volume , tracks. - Caused by 3rd party flac plug-in
Button text for 'Now playing duration' stays 0:00. -Caused by 3rd party flac plug-in
Same for duration counter.

I did a bit of reading up on FLAC and Media Center.  FLAC isn't natively supported and requires a 3rd party plugin.  I found one called madFLAC, but a lot of people are posting saying it doesn't give track duration or allow you to FF/REW.

So not much i can do about that sorry folks.
Logged
DLPaul
Regular
Newbie
*
Posts: 48


View Profile
« Reply #26 on: December 16, 2011, 10:03:38 AM »

yeah, I got nothing on both iPad and VP. could that have something to so with 64bit version of Windows?
Logged
Matt
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 419


It's my device...


View Profile WWW
« Reply #27 on: December 16, 2011, 10:06:56 AM »

yeah, I got nothing on both iPad and VP. could that have something to so with 64bit version of Windows?

It's possible, but i doubt it.  I'll fire up my 64 bit laptop and see.

So did the coverart display in Safari when you used the IP address?

ie. http://1.2.3.4:5050/coverart.jpg ?
Logged
DLPaul
Regular
Newbie
*
Posts: 48


View Profile
« Reply #28 on: December 16, 2011, 10:20:33 AM »

no, i did email you picture that made on my ipad
Logged
Matt
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 419


It's my device...


View Profile WWW
« Reply #29 on: December 16, 2011, 10:29:53 AM »

Ok, managed to reproduce the issue.  It looks like the webserver is telling the browser the coverart.jpg is a text file.  Will look into it.
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!