My Device Forums
November 20, 2019, 12:24:49 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: My Device is now an RTI Integration Partner!
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Axis Camera Station  (Read 10662 times)
speedownsie
Regular
Newbie
*
Posts: 24


View Profile
« on: September 04, 2012, 08:15:09 PM »

Hi Matt,
Is it possible to control the Axis Camera Station software?
What do you need to find out?

The scenario I have at the moment is a dedicated PC with it's HDMI out being distributed via an 8x8 matrix it runs and displays ACS fine, but you need a mouse and keyboard to control it.
Control of Axis cameras with PTZ via an iOS device and iPanel is currently broken, but it works ok with inwalls and handhelds.

The server software has the ability to accept commands from a developers code.



* axis server pic.png (61.03 KB, 521x641 - viewed 652 times.)
Logged
Matt
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 419


It's my device...


View Profile WWW
« Reply #1 on: September 05, 2012, 08:41:29 PM »

It might be possible, but from what i've just read you need access to the ACS SDK.  I've applied, but the guidelines seem to indicate this is more for people with a large customer base and a compatible product (ie. a camera).

I guess we will see.
Logged
speedownsie
Regular
Newbie
*
Posts: 24


View Profile
« Reply #2 on: September 06, 2012, 03:08:47 AM »

They're not too tightly wound, so you should be successful.
If you don't get a reply or get refused let me know and I can push it from my side too.
When diagnosing a couple of system faults the tech. guy on the phone said he could get me the SDK. All I demostrated to him was a bit of knowledge to do with resolutions, data storage and domestic IT setup.
Logged
speedownsie
Regular
Newbie
*
Posts: 24


View Profile
« Reply #3 on: September 12, 2012, 04:02:22 AM »

Have you had any response yet?
Logged
Matt
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 419


It's my device...


View Profile WWW
« Reply #4 on: September 12, 2012, 08:39:08 AM »

Have you had any response yet?

Got to stage 2, which involves submitting a bunch of paperwork.  Then i have to sign an NDA and see what happens.  I doubt this is something that's going to happen quickly.

Please understand that if the NDA is too restrictive (ie. stops me from doing my job) this is something i'll have to pass on.
Logged
speedownsie
Regular
Newbie
*
Posts: 24


View Profile
« Reply #5 on: September 12, 2012, 09:33:40 AM »

I also applied to the application development program and got a personalised response from my sales rep, which mentioned their online API, VAPIX and gave links to the windows activex components Axis Media control SDK and other support links.
Do you need access to the embedded API?
Is that the same stuff you got?
Logged
Matt
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 419


It's my device...


View Profile WWW
« Reply #6 on: September 12, 2012, 09:57:00 AM »

I also applied to the application development program and got a personalised response from my sales rep, which mentioned their online API, VAPIX and gave links to the windows activex components Axis Media control SDK and other support links.
Do you need access to the embedded API?
Is that the same stuff you got?

I haven't got that far yet.  Got the local rep emailing me saying he's waiting for the mother ship to send me an NDA.

No idea what i need access to yet until i see it Smiley
Logged
speedownsie
Regular
Newbie
*
Posts: 24


View Profile
« Reply #7 on: September 12, 2012, 09:45:13 PM »

Turns out I simply got an email pointing to public web pages

http://www.axis.com/techsup/cam_servers/dev/index.htm
Logged
speedownsie
Regular
Newbie
*
Posts: 24


View Profile
« Reply #8 on: November 08, 2012, 09:29:00 PM »

Hi Matt,

Have you had any progress on this?
Does it look like a dead end?

Alan.
Logged
thierry
Newbie
*
Posts: 8


View Profile
« Reply #9 on: December 02, 2012, 07:07:14 PM »

There are Axis Drivers in the "object"(integration Designer)
Logged
speedownsie
Regular
Newbie
*
Posts: 24


View Profile
« Reply #10 on: December 03, 2012, 08:09:52 PM »

Guess that draws a line under that then.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!